Belçika

Belçika vizesi için gerekli bilgiler

Belçika

www.hizlivizeal.com Tüm Konsolosluklara  sizin adınıza vize başvurularınızı yapmaya yetkilidir.

1- BORDO (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir. 
2- YEŞİL (Hususi) GRİ  (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3-  Vize başvuru formları Fransızca ve Türkçe  olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı,büyük harflerle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
4-Konsolosluğa hitaben yazılan dilekçeler  mutlaka  Fransızca,İngilizce yada Flamanca olmalıdır.
5-Yanlarında başka birisi ile seyahat edecek olan yolcuların beraber seyahat edecekleri kişilerin var ise geçerli vize fotokopilerini yada var ise yeşil pasaportlarının fotokopilerini ibraz etmelerinin kendileri için vize alımı sırasında referans olacağını hatırlatırız.
6- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan  bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet Biometrik Fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış İngilizce veya Fransızca dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Belçika’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
Turistik Gidecekler için ise bu evraklara ek olarak; 
 ----Orijinal Davetiye (Belçika Belediyesinden onaylı ve geçerlilik süresi onay tarihinden itibaren en fazla 3 ay süreli olmalıdır)
---- Oturum kartı veya Belçika vatandaşı ise kimlik fotokopisi
---- Nüfus Dairesinden alınmış Nüfus kayıt örneği
---- Son 3 ay maaş bordrosu 
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) Konsolosluk  Pasaportu boş olan  yada pasaportunda son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan  yolculardan son 6 aylık hesap dökümü istemektedir!!)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet Biometrik Fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış İngilizce veya Fransızca dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Belçika’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe  giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK’lı Hizmet Dökümü
Turistik Gidecekler için ise bu evraklara ek olarak;----Orijinal Davetiye (Belçika Belediyesinden onaylı ve geçerlilik süresi onay tarihinden itibaren en fazla 3 ay süreli olmalıdır)
---- Oturum kartı veya Belçika vatandaşı ise kimlik fotokopisi
---- Nüfus Dairesinden alınmış Nüfus kayıt örneği
---- Son 3 ay maaş bordrosu 
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) Konsolosluk  Pasaportu boş olan  yada  pasaportunda  son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün  kalış süreli  schengen vizesi  bulunmayan  yolculardan  son 6 aylık hesap dökümü istemektedir!!)
Tapu fotokopileri  (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren   Nüfus dairesinden alınmış  yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Biometrik Fotoğraf
Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce veya Fransızca vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)
Orijinal Davetiye (Belçika Belediyesinden onaylı ve geçerlilik süresi onay tarihinden itibaren en fazla 3 ay süreli olmalıdır)
Oturum kartı veya Belçika vatandaşı ise kimlik fotokopisi
Nüfus Dairesinden alınmış Nüfus kayıt örneği
Son 3 ay maaş bordrosu 
 Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)  Konsolosluk  Pasaportu boş olan  yada  pasaportunda  son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan yolculardan  son 6 aylık hesap dökümü istemektedir!!)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Öğrenciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Biometrik Fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce veya Fransızca vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne – Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı  muvafakatname istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)Konsolosluk  Pasaportu boş olan  yada  pasaportunda  son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan yolculardan  son 6 aylık hesap dökümü istemektedir!!)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi