Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Halk Cumhuriyeti vizesi için gerekli bilgiler

Çin Halk Cumhuriyeti

İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti  Başkonsolosluğu Şirketlerden veya münferit vize başvurusu  yapan vatandaşlardan doğrudan veya dolaylı yada posta yoluyla yapılan başvuruları kabul etmemekte  ve tüm vizemüracaatları  Konsolosluğun seçmiş olduğu YETKİLİ ACENTALAR tarafından yapılacaktır.

1- BORDO (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir.
2- YEŞİL (Hususi) (30 gün)  GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) tüm pasaportlara vize uygulanmamaktadır. 
3- İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti  Başkonsolosluğu  18 Ekim 2011 tarihinden itibaren tüm vize başvurularında yeni çıkan Bordo renkli ve çipli pasaportları kabul edileceğini  ve bu tarihten sonra  eski tip Lacivert pasaportları  işleme almayacağını önemle hatırlatırız. 
4- Pasaport (Pasaport  sahibi tarafından imzalanmış Temdit süresi seyehatin bitiş tarihinden  itibaren en az 6  Ay  ve  Pasaporta kayıtlı seyahat  edecek kişi kadar  boş vize sayfasının  bulunması  gerekmektedir. Pasaportun  ''Açıklamalar '' ile  ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize  basılmamaktadır!!)  Eğer daha önce aldığınız çin vizeleri  eski pasaportunuzda  bulunuyorsa mutlaka gösteriniz. Bunları göstermenizin sizin için referans  olacağınıda unutmayınız.
5- Pasaporta kayıtlı Çocuklara da  vize uygulanmakta ve vize ücreti istenmektedir. Seyahat eden çocuklar için ebeveynlerden  mutlaka noterden muvafakatname istenmektedir.
6- Çin  Başkonsolosluğu Vizeleri  1 Ay Tek Girişli (SINGLE) ve 3 Aylık 2 girişli (DOUBLE) olarak vermektedir. Vize formu doldururken lütfen gidiş tarihinize dikkat ediniz!!
7- Acentalar Türkiye' de sadece Oturma ve Çalışma müsadesi olan yabancıların vize başvurularını yapabilmektedir. Çin  Konsolosluğu bazı durumlarda yabancının kendi ülkesinin Elçilik yada  konsolosluğundan Vatandaşlık yazısı istemektedir!!
8- Vize başvuru formları Çince ve Türkçe  olarak hazırlanmış olup eksiksiz, tam olarak büyük  harflerle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
9- Çin Halk cumhuriyeti Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını Pazartesi - Çarşamba ve Cuma  günleri 09.00 -13.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 5 işgününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk Salı ve Perşembe günleri kapalı olduğu için işlem yapmamaktadır.
10- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan  bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Sabıka Kaydı
İkametgah Belgesi
Banka hesap cüzdanları Orjinal fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı) 
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Otel ve Uçak Rezervasyonları

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

 
Turistik Gidecek Yolcular için ise;
En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik resim
Sabıka Kaydı
İkametgah Belgesi
Banka hesap cüzdanları Orjinal fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı) 
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Otel ve Uçak Rezervasyonları
 

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Sabıka Kaydı
İkametgah Belgesi
Banka hesap cüzdanları Orjinal fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı) 
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Otel ve Uçak Rezervasyonları
 

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Yeni Çipli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
Faaliyet Belgesi Orjinali (Son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticari Davetiye (Çin’deki görüşmeye gidilecek firmadan belediyeden onaylı orijinal davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.) (Davetiyenin mutlaka İstanbul Konsolosluğuna Hitaben Gelmesi Gerekmektedir.)
Çin'e ilk kez gidiliyorsa; SSK 4A Hizmet Dökümü
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Turistik Gidecek Yolcular için ise;
En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Sabıka Kaydı

İkametgah Belgesi
Banka hesap cüzdanları Orjinal fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı) 
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Otel ve Uçak Rezervasyonları

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Yeni Çipli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf 
Şirketin antetli kağıdına gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
Faaliyet Belgesi Orjinali (Son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticari gidecekler için Davetiye (Çin HalkbCumhuriyeti’daki görüşmeye gidilecek firmadan belediyeden onaylı orijinal davetiye-iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı vey fuar  davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)(Davetiyenin mutlaka İstanbul Konsolosluğuna Hitaben Gelmesi Gerekmektedir.)
Çin'e ilk kez gidiliyorsa; SSK 4A Hizmet Dökümü
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Turistik Gidecek Yolcular için ise;
En az 6 aylık geçerli Yeni Çipli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Sabıka Kaydı

İkametgah Belgesi
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı) 
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Otel ve Uçak Rezervasyonları

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Yeni Çipli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)
Banka hesap cüzdanları Orjinal ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı) 
Sabıka Kaydı

İkametgah Belgesi 
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Otel ve Uçak Rezervasyonları

Öğrenciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli  Yeni Çipli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne-Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı muvafakatname istemektedir.
Banka hesap cüzdanları Orjinal ve fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan en az 5000 TL olmalı)
Sabıka Kaydı

İkametgah Belgesi
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Otel ve Uçak rezervasyonları