İtalya

İtalya vizesi için gerekli bilgiler

İtalya

www.hizlivizeal.com sizin adınıza vize başvurularınızı yapmaya yetkilidir.

1- BORDO (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir. 
2- YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3- İtalya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz -- arka fonu beyaz  ve Biometrik özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.
4- Vize başvuru formları İtalyanca ve Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve 3 adet imza bölümü pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. Seyahat edecek her çocuk için ayrıca bir vize formu doldurulmalı ve  18 yaş altı çocukların  vize başvuru formunu 3 adet imza bölümünün  hem Annenin hemde Babanın  imzalaması gerekmektedir.! 
5-İstanbul İtalya Başkonsolosluğu  18  yaşından küçük çocuklardan her durumda (Tek başına yada Ebeveynler  ile beraber seyahat etseler  dahi) hem Anne ve hem de Babadan Noter onaylı ORJİNAL MUVAFAKATNAME  istenmektedir.
6- Belirli  bir maddi  geliri  olmayan---ebeveynlerinden ayrı olarak seyehat  edecek ve tek başına vize  başvurusu yapacakların  (18 yaş üstü olup çalışmayan ev kızı --18 yaşından büyük öğrenciler  ve Askerden yeni terhis olan vb) kendilerini maddi olarak destekleyen kişilerin (Anne-babanın)  evraklarını getirdikleri   ebeveynlerinden  tüm masrafları  karşılayacaklarına  dair  imzalı bir dilekçeyle beraber-- İmza eşleşmesi için  dilekçedeki  imzanın o şahısa ait olduğunu ispatlayan resmi bir evrak beyan  etmelidirler!!  ( Sürücü belgesinin önlü-arkalı  fotokopisi  veya   var ise pasaportunun resimli ve imzalı  sayfalarının fotokopileri  yada var ise İmza beyannamesi)
7- Değerli yolcularımız vize başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması --bayram, yılbaşı--sömestr--fuar--paskalya--dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve Biometrik özellikte 2 adet biometrik fotoğraf
Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını belirten İtalya  Başkonsolosluğuna  hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İtalya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
Banka hesap cüzdanları (İtalya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında;
a- Güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyeli Son 6 Aylık banka cüzdan fotokopisi  yada
b- Bankanın Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı  veya İnternetten alınmış son 6 Aylık hesap dökümü istenmektedir. (Her iki belgede Banka tarafından  kaşeli  ve imzalı olarak onaylanmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza beyannameleri eklenmelidir.)
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren Nüfus dairesinden alınmış  yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport  
Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet Fotoğraf
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat  amacını belirten  İtalya  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.  
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İtalya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
SSK işe giriş bildirgesi-Kaşeli İmzalı (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu-Kaşeli İmzalı (son 3 ay)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Banka hesap cüzdanları!! (İtalya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında;
a- Güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyeli Son 6 Aylık banka cüzdan fotokopisi  yada
b- Bankanın  Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı  veya İnternetten alınmış son 6 Aylık hesap dökümü istenmektedir.  (Her iki belgede Banka tarafından  kaşeli  ve   imzalı olarak onaylanmalı  ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza beyannameleri eklenmelidir.)
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Emekliler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet Fotoğraf
İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe
Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı.)
Banka hesap cüzdanları!!  İtalya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında;
a- Güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyeli Son 6 Aylık banka cüzdan fotokopisi  yada
b- Bankanın  Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı  veya İnternetten alınmış son 6 Aylık hesap dökümü istenmektedir. (Her iki belgede Banka tarafından  kaşeli  ve   imzalı olarak onaylanmalı  ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza beyannameleri eklenmelidir.)
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne-Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı  muvafakatname istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)Konsolosluk Pasaportu boş olan  yada  pasaportunda  son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan yolculardan  son 6 aylık hesap dökümü istemektedir.)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi