Kamboçya

Kamboçya vizesi için gerekli bilgiler

Kamboçya

1- BORDO (Normal) (YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) SİYAH (Diplomatik) tüm T.C pasaportlarına vize uygulanmaktadır.
2- Lütfen Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı olmasına ve mutlaka boş vize sayfasının bulunmasına pasaport temdit süresinin ise en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.
3- İstanbul  Kamboçya Fahri  Başkonsolosluğu  tüm vize müracaatlarını Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09.00 - 15.00 saatleri kabul etmekte ve başvurular 3-4  iş gününde sonuçlanmaktadır. 
4- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı  olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resim
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Kamboçya’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)

Turistik gidicek yolcular için;
Antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından Turistik seyahat edilecegini belirten imzalanmış dilekçe
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resim
Varsa eski pasarport ve schengen vize fotokopileri

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resim. 
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Kamboçya’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)

Turistik gidicek yolcular için;
Antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından Turistik seyahat edileceğini belirten imzalanmış dilekçe
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resimVarsa eski pasarport ve schengen vize fotokopileri

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet  normal  vesikalık resim
Konsolosluga hitaben yazılmış Turistik seyahat edileceğini belirten vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)Varsa eski pasarport ve schengen vize fotokopileri