Meksika

Meksika vizesi için gerekli bilgiler

Meksika

PASAPORTLARINDA  AMERİKA (ABD) VİZESİ  OLAN T.C VATANDAŞLARI  MEKSİKA  VİZESİ  ALMADAN  BU ÜLKEYE  SEYAHAT  EDEBİLİRLER. AMERİKA  VİZESİ  OLMAYAN  T.C VATANDAŞLARI  İSE  MEKSİKA  VİZESİ ALARAK SEYAHAT ETMEK  ZORUNDADIRLAR.
 
1- BORDO (Normal) YEŞİL(Hususi) ve GRİ (Hizmet) pasaportlardan vize istenmektedir!
2- SİYAH (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3- Vize başvuru formları Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak-okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı;mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
4- Lütfen Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı ve pasaport temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.Eğer  var ise U.S.A  ve Schengen vizeli eski pasaportlarınızı da göstermenizin  başvurunun erken sonuçlanması için bir referans olacağını unutmayınız!
5- İstanbul Meksika Fahri Konsolosluğu tüm vize başvurularını  hafta içi hergün  10.00—12.00 saatleri arasında telefonla randevu alınarak kabul etmekte ve başvurular yaklaşık 45 günde sonuçlandığından başvurunuzu enaz 60 gün önceden yapmanız gerektiğini önemle hatırlatırız!

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve vesikalık özelikte 2 adet resim.
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat amacını belirten Meksika Başkonsolosluğuna  hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Meksika’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport  
Yeni çekilmiş ve vesikalık özelikte 2 adet resim.
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat  amacını belirten Meksika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.  
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İtalya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK’lı  Hizmet Dökümü