Moğolistan

Moğolistan vizesi için gerekli bilgiler

Moğolistan

1- BORDO (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir.
2- YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve SİYAH  (Diplomatik)  pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3- Konsolosluk  Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş  tarihinden itibaren en az 6  AY  ve Pasaportta seyahat edecek kişi sayısı kadar boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir.  Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin  sizin için referans olacağını da unutmayınız. 
4- Vize başvuru formları İngilizce  olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle  doldurulmalı mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
5- Moğolistan Büyükelçiliği  tüm vize müracaatlarını Pazartesi-SalıÇarşamba-Perşembe ve Cuma günleri 10.00—12.00 saatleri kabul etmekte ve başvurular 3- 4 iş gününde sonuçlanmaktadır.Expres vize uygulaması yoktur.
6- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı  olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve vesikalık özelikte 2 adet resim.
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat amacını belirten Mogolistan Başkonsolosluğuna  hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Mogolistan’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport  
Yeni çekilmiş ve vesikalık özelikte 2 adet resim.
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat  amacını belirten  Mogolistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.  
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Mogolistan’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)SSK’lı  Hizmet Dökümü