Tayvan

Tayvan vizesi için gerekli bilgiler

Tayvan

1- BORDO (Normal)  YEŞİL (Hususi)  GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) tüm pasaportlardan vize istenmektedir.
2- Konsolosluk  Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az  6 AY ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek  kişi  kadar  boş vize  sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız. 
3- Vize başvuru formları Çince veTürkçe  olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı,büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından  imzalanmalıdır.
4- Tayvan Büyükelçiliği tüm vize başvurularını Pazartesi - Salı - Çarşamba vePerşembe ve Cuma günleri 09.00 - 10.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 1-2  iş gününde sonuçlanmaktadır. Expres vize uygulamasu yoktur.
5- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram yılbaşı sömestr  fuar  paskalya dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resim
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış İngilizce dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Tayvan’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
T.C  Kimlik numarası  yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resim. 
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış İngilizce dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Tayvan’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe  giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK’lı Hizmet Dökümü
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet  normal  vesikalık resim
Tayvan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)  
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Öğrenciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet  normal vesikalık resim
Ebeveynler tarafından imzalı Tayvan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne – Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı  muvafakatname istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi