Türkmenistan

Türkmenistan

1-BORDO (Normal) YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) tüm T.C  pasaportlarına  vize uygulanmaktadır.
2-Vize başvuru formları Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak - okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
3-Münferit olarak Turistik vize  başvuruları  Konsolosluğa  şahsen yapılmaktadır.
4-Türkmenistan Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını Pazartesi,Çarşamba, ve Cuma günleri 10.00 -12.30 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular maksimum 7 günde  sonuçlanmaktadır. Konsolosluk  salı ve perşembe  günleri işlem yapmamaktadır
                  
Türkmenistan  vizesi almak için  yapılması  gerekenler ;
 
Ticari  vize alarak Türkmenistan'a  seyahat  etmek  isteyen yolcular için mutlaka Türkmenistan'da kendilerini  davet  edecek olan kişi yada şirketlerden davetiye gelmesi gerekmektedir.2 türlü Davetiye kabul edilmektedir.
 1-Türkmenistan 'daki Ticaret Odasından Onaylı ve ORJİNAL olabilir.
 2-Davet edenŞirket  Antetli kağıdına  yazılan  Kaşeli-İmzalı orjinal davetiye de
 kabul edilmektedir.            
     
Vize başvurularında Gerekli Evraklar :
 
 1-Pasaport-Seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay geçerliliği  olması ve Pasaportta en az 1 adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
 2-Vize Başvuru Formu
 3-Yeni çekilmiş ve arka  fonu beyaz  2 adet vesikalık  resim.
 4-T.C kimlik  numarası  yazılı bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi
 5-Türkmenistan' daki  Ticaret odasından  onaylı  ve  ORJİNAL  olan --yadaTürkmenistan' daki  davet eden şirketin Antetli kağıdına  yazılmış kaşeli-imzalı Orijinal Davetiye