Amerika Vizesi Nasıl Alınır? Amerika Vizesi Almanın Püf Noktaları

Amerika Vizesi Nasıl Alınır? Amerika Vizesi Almanın Püf Noktaları

Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika’dır. Peki binlerce Türk’ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika’ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz;

En çok tercih edilen vize türü B1/B2 vize türüdür.Turistik ve Ticari vizelerde 1 numaralı kural sigortalı çalışmak veya bir iş sahibi olmaktır. En az 6 ay veya 1 yıl çalıştığınız sigortalı bir işiniz varsa vize almanız oldukça kolaylaşacaktır. Pasaportunuzda giriş yaptığınız ülkeler önemlidir. Suudi Arabistan, İran, Suriye gibi ülkelere seyahat ettiyseniz Amerika vizesi alma olasılığınız biraz daha azdır.Eğer pasaportunuzda bu ülkelere girişiniz varsa kendinize yeni temiz bir pasaport çıkartın. Artık her kişinin geçerli 2 pasaport çıkarma hakkı bulunuyor.

Diğer önemli bir husus pasaportunuzda Shengen vizesi olmasıdır. Eğer pasaportunuzda bir veya birden çok fazla Shengen vizesi varsa ve Avrupa ülkesine giriş yapmışsanız vize almanız biraz daha kolaylaşacaktır. Shengen vizeniz yoksa ABD vize randevunuzu almadan önce bir shengen vizesi alın. Avrupa ülkelerine gidecek maddi durumunuz yoksa bile pasaportunuzda shengen olması çok önemli bir avantajdır. Mülakatta vize memurunun size karşı bakış açısını bile degiştirir.En azından bir Avrupa ülkesine seyahat geçmişiniz olacak.Görevli; belli kardeşim bu kişi turist, gidip geri gelecek gözüyle bakacak ve mülakat esnasında bir güven oluşmasını sağlayacak.

Amerikan konsolosluğunun sizden istediği belgeleri tam hazırlayıp sunun. Her ne kadar görevli randevuda evraklara çok bakmasada siz yine de eksiksiz evraklarla görüşmeye gidin. DS160 online formunu dogru,eksiksiz ve kendi profilinize uygun olarak doldurmanız çok önemli. Vizenin reddedilmesi eksik evrak beyanı ve yanlış form dolumundan olmasın.

Eğer bir firmada çalışıyorsanız mutlaka firmadan orada çalıştığınıza dair bir yazı alın.Ticari başvurularda Amerika'daki firmadan davetiye veya fuar kartı ekleyin. Mülakatta o firmayla neler yapacagınızı tasarlayıp söyleyin.Turistik başvuruda orada yaşayan arkadaş veya akrabanız varsa size davetiye göndersin davetiyeyi belgelere koyun.Şirket evrakları,sigorta ve maaş bordrolarınızı da belgelere ekleyin. Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. 

Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika’ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır. Bunun için de gidiş amacınızı belirten tüm dökümanları eksiksiz konsolosluga sunun, mülakat esnasında hazırlanan evraklarla söylediklerinizin uyuşmasına özen gösterin. Yanlış veya yalan beyanatta bulunmayın doğru neyse onu söyleyin.

Vize randevunuza şık giyinerek gidin. Belgeleri güzel şekilde sırasıyla dosyalayın. İngilizce biliyorsanız görüşmeyi İngilizce sürdürün.Heyecanlanmayın. Kendinize güvenin. Randevu esnasında ve size sorulan sorulara tereddüt etmeden, teklemeden gayet net ve emin cevapalar verin.

Turist vizesi 10 yıllıktır. 10 yıl vize almanız 10 yıl boyunca Amerika’da kalabileceğiniz anlamını taşımamaktadır. Hatta Amerika’ya giriş yaparken gireceğinizi bile garanti altına almamaktadır. Bu yüzden vizeyi alıp Amerika’ya geliyorsanız mutlaka dönüş biletiniz de olsun ve asla yasal olmayan bir şey taşımayın yanınızda. Ve yine giriş yaparken görevlilere uçak biletlerinizi,kalacagınız yerin belgesini sunun ve amacınızı belgelerde olduğu gibi anlatın. Ayrıca hiçbir şekilde Amerika’da çalışacağınıza dair hiçbirşey söylemeyin.

Öğrenci vizesi almak istersenizde yukarıdakilere ek olarak üniversite diplomanız ya da okuduğunuza dair belgeyi eksik etmeyin. Anne veya babanızdan birini size iş ve banka hesap ekstreleri olarak sponsor olacagını unutmayın. Ayrıca Amerika’daki okulunuzu ya da kursunuzu mutlaka ayarlamış olun ve o okuldan kayıt belgelerini kalacak yer belgelerinizi mutlaka alın. Söylediğimiz gibi yukarıdaki hususları da aynen yerine getirin ve vize başvurunuzu doğru yapmış olmanın keyfini çıkarın.

Biz Size Ulaşalım