Vize Almanın En Kolay Yolu

Vize Almanın En Kolay Yolu

Öncelikle vize adını duyduğunuzda ve sonrasında istenilen evrakları hazırlarken bir çekingenliğimiz herkeste olmuştur.’Amaannn kim hazırlayacak şimdi o kadar vize evraklarını, bu belgeler ne böyle diye’ serzenişlerinizi duyar gibiyim. Vize almanın en kolay yolu istenilen evrakları iyi anlayıp, hazırlamak ve başvuru esnasında gideceğiniz ülkenin evrak prosedürlerini iyi bilmenizden geçer. Toplum olarak evrak hazırlamakta, araştırmakta bir hayli önyargılıyız malum.

Vize evraklarını iyi araştırıp gerekli belgeleri temin edip, bunları konsolosluğa zamanında sunarsanız vize başvurusunda hiç problem yaşamazsınız. Pasaportunuzun mutlaka 6 ay geçerlilik tarihi olduğunu kontrol edin. En az 2 tane boş sayfa bulunması gerek, son zamanlarda buna çok dikkat ediyor konsolosluklar. Yoğun dönemde konsolosluk randevuları ileri tarihe verdiği için siz siz olun Seyahat tarihinden mutlaka 25 gün öncesinde vize başvurunuzu yapmış olun. Gidiş tarihiniz yaklaştığında cebinizde vizeniz hazır, kafanız şöyle bi güzel rahat olsun. Randevu esnasında başvuru yaparken heyecan yapmayın, vizenizin olumsuz sonuçlanması da dünyanın sonu değil yahu Şu vize olayını çok kafanızda büyütmeyin.

Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya’dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.

Bir diğer hususta vize başvurusunda bulunacağınız dönemde hangi konsolosluk ne kadar kolay ve uzun süreli vize veriyor bunları takip etmeniz gerek. Diyelim 2 tane Schengen vizesi aldınız ve bunlar kısa süreli oldu bu başvurumda acaba hangi ülkeye başvursam da uzun süreli 1 yıllık vize alabilirim yâda İlk başvurunuz ret ile sonuçlandı bir sonraki vizeye hangi konsolosluktan başvurumu yapsam da vize sonucum olumlu sonuçlansın gibi durumları uzman kişiye sormanızda fayda var. Hizlivizeal’ın ayrıcalığı da buradan geçiyor yeri gelmişken de belirtelim. Çünkü her gün farklı farklı ülkelere vize başvurusunda bulunup bilgi olarak kendini yenileyen markamızın konsolosluklar tarafından da olan güveni ve bize yardımcı oluşu yolcularımız içinde ayrı bir avantaj oluşturmakta. Değişen evrakları güncelleyip gündemin net bir şekilde içinde oluyoruz ister istemez.

Sonuç olarak hayallerinizi süsleyen ve tatilinizi keyifle geçireceğiniz ülkelere gitmek aslında hiçte zor değil yeter ki biraz araştırıp, gerekli evrakları net bir şekilde verirseniz her ülkeye vizeniz rahatlıkla çıkar.

Mutlu Seyahatler…
Sezai Çakır - Vize Danışmanı

Biz Size Ulaşalım