İngiltere Vizesi Nasıl Alınır ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İngiltere herkesin çeşitli sebeplerle ziyaret etmeyi hayal ettiği bir ülke. Bunun büyük bir kısmını tabii ki turistler oluşturuyor. Ayrıca bizde olduğu gibi çeşitli vasıtalarla yakınlarını İngiltere'ye gezmek üzere davet edenler oluyor. Eğer herhangi bir Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlığınız yoksa İngiltere'ye gelmek için vize almanız gerekiyor. Bizim için İngiltere ama gerçekte Birleşik Krallık(United Kingdom) her ne kadar Avrupa Birliği üyesi bir ülke olsa da farklı vize uygulamalarına sahip. Normalde Avrupa ülkelerini ziyaret etmek için Schengen vizesi gerekliyken, yani Schengen vizesi ile tüm Avrupa ülkelerini gezmek mümkünken bunu bir istisnası İngiltere'dir.

Eğer herhangi bir Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almışsanız bu vize ile diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edebiliyorken, İngiltere'yi ziyaret edemezsiniz. İngiltere için ayrı vize almanız gerekmekte.
Bir de yeşil pasaport sahipleri bu pasaportun ayrıcalığı ile çoğu Avrupa ülkesini turist olarak (6 aya kadar) ziyaret edebiliyorken bu yeşil pasaport ne yazık ki İngiltere için geçerli bir giriş kapısı değil. Genelde İngiltere'ye vize almak zordur denir, doğrudur. Vize almak stresli bir süreç. Kime vize verecekler kime vermeyecekler pek belli olmaz. Vizenize ret gelirse her ne kadar itiraz etme hakkınız olsa da, vizeme niye ret verdiniz diye hesap sorma şansınız yok. Bu nedenle ilk önemli kural evraklarınız tam olacak.

İngiltere vizesi almak için vize evrakları genel olarak şunlardır; Eğer gideceğiniz yerde sizi karşılayacak ve kalacak yerinizi ayarlayacak bir tanıdığınız varsa ilk ihtiyacınız olan bir davetiyedir.Davetiye çeken kişinin şahsi evrakları pasaport ve oturum kartını isteyin ve mutlaka belgelere ekleyin.Ticari vize başvurularında da oradaki firmadan kaşeli imzalı davetiye almayı unutmayın.Şirket evrakları,Ssk belgeleri,banka hesap ekstreleri gibi tüm belgelerinizi eksiksiz hazırlayın. İngiltere vizesinde en önemli belge banka hesap ekstrenizdir. Konsolosluk çok detaylı ve hassas bir şekilde inceliyor. Hatta red sebeplerinin tamamında banka ekstrelerinin yetersiz ve uygun olmamasını sebep gösteriyor. Banka belgelerinizi sunarkan maaş hesabınızı,birikim hesaplarınızı koyun. Bankada bakiyeniz yoksa bir anda yüklü miktarda para yatırmayın. Düzenli giriş çıkışı olan şahsi hesap ve birikim hesaplarınızı ekleyin.

İngiltere vize başvuruları online form doldurularak yapılıyor.Site İngilizce olduğu için, İngilizcesi iyi olmayan arkadaşlar biraz zorlanabilir. Bu yüzden de onların yanında İngilizcesi iyi olan biri ile bu işlemleri yapması tavsiye edilir. Formda tüm bilgilerin dogru olması gerek. Aylık yaşam gideri, İngiltere'de kaç para harcıyacaksınız gibi yerleri mantıklı orana dayanarak doldurun.Ya da hızlıvizeal olarak baştan sona her süreci profesyonelce yönetelim.

https://visas-immigration.service.gov.uk/product/uk-visit-visa

Yukarıdaki linke tıklayarak siteye girdikten sonra, eğer bu sitede daha önceden bir hesabınız yoksa kendinize bir hesap açıyorsunuz. Her zaman kullandığınız ve şifresini bildiğiniz e-mail hesabınızı kullanmayı unutmayın. Çünkü bazı adımları size gelen bilgilendirme maillerinden takip edebileceksiniz. Sisteme girip üye olduktan sonra, giriş yapıyorsunuz. Siteye girdikten sonra size bir takım sorular soruyorlar. Tüm sorulan sorulara doğru yanıtlar verin. Kesinlikle bilgilerinizi çarpıtmayın. Çünkü eğer herhangi bir bilginizin yanlış olduğu anlaşılırsa, bu vize başvurunuzun iptal olmasına neden olabilir. Bu yüzden vize işlemleriniz sırasında 0 dürüstlük politikasından kesinlikle vazgeçmeyin.

Formu doldurduktan sonra ödeme yapıp randevu almalısınız. Evrakları da tarama sistemine taratıp yüklemelisiniz. İngiltere artık hazırlanan evrakları almıyor.Taratıp sisteme yükledikten sonra o tarama evrakını,form çıktısını ve randevu kagıdını başvuruda göstermeniz yeterli

Başvuru yaptığınız merkeze elden ücret yapamıyorsunuz. Bu yüzden bir visa ya da master kart ile sizden istenen ücreti yatırın. Para yatırma işlemi sırasında bazen sistem hataları nadir de olsa olabiliyor. Hemen korkmayın. Mailinize paranız yatırılmadı gibi bir e-mail almadıysanız ve sistemde hala parayı ödemediğiniz gözüküyorsa (tabi bunun için en az 30dk bekleyin) para yatırma işlemini tekrar deneyebilirsiniz. Paranızı yatırdıktan sonra doldurduğunuz belgenin çıktısını almanız istenecek. Bu çıktıyı alın ve vize başvurusunu yaparken yetkililere teslim etmeyi unutmayın. Vize formunu doldurup randevu aldıktan sonra randevu gününde vize başvurunuzu yapıp sıra geldi vize başvurunuzu sonuçlandırmaya. Vize başvurunuz 3 hafta içeresinde sonuçlanacaktır. Tüm işlemlerden sonra umarım vizeniz olumlu sonuçlanır. İyi Şanslar.

Biz Size Ulaşalım